Barnoning muvaffaqiyatlari
Avgust 7, 2017
30 JULY – THE WORLD DAY AGAINST TRAFFICKING IN PERSONS
Avgust 9, 2017

Махфийликни сақлаган ҳолда ҳикояда исмлар ўзгартирилган.

Отабек Тошкент вилоятининг кичкина бир қишлоғида туғилиб катта бўлган, Кўнглига йоқган ишни узоқ қидирди, аммо уринишлар бефойда эди. Бир куни Отабекнинг таниши унга ва ҳамқишлоқларига Россияда иш таклиф қилди шу билан бирга жуда яхши шароитлар борлиги, ойлик маошнинг юқорилиги ҳақида “карьера”ни вада қилди. Бу таклиф қарзлардан ва қийин вазиятдан қутилиш учун яхши имкониятга ўхшади. Таклифни рад этиш бу йигитлар учун худди ўз омадли имкониятини қўлдан бой беришдай эди ва Отабек ва бир неча йигит рози бўлишди.
Отабекнинг таниши унга ва бошқа йигитларга хужжатларни тўғирлашда ёрдам берди, билетни ҳам олиб берди, жўнаб кетишдан олдин эса уларни Таймураз исмли иш берувчига топширди. Белгиланган жойга етиб келишгач, Таймураз уларни иш жойига – иссиқхонага олиб борди ва хужжатларни расмийлаштиришга йиғиб олди. С этого момента приезжие словно оказались в рабстве, реальность оказалось совершенно другой. Вместо  обещанного хорошего места проживания, всех заселили в маленьком бараке, который после таяния снега весь оказался в воде, вместо 3-х разового полноценного питания, рабочие получали скудную пищу, денег им не платили, документы так и не вернули, за непослушание наказывали. Через несколько месяцев одному из рабочих удалось связаться с родственниками и описать ситуацию. Родственники в свою очередь позвонили на горячую линию « Истикболли Авлод»  и попросили о помощи. При помощи организации и партнеров в РФ жертвам удалось вернуться  на Родину.

В Центре «Истикболли Авлод» в рамках проекта, реализуемого совместно с ЮНОДК «Правовая помощь и социальные услуги для жертв трудовой эксплуатации», Отабек получил медицинскую помощь, ему была приобретена сезонная одежда и было предложено профессиональное обучение. При разговоре с нашим сотрудником, выяснилось, что Отабек с детства мечтал стать поваром, но со временем мечта была забыта. И вот появилась возможность осуществить мечту. Он был устроен на курсы «Кулинарного и кондитерского искусства» и были приобретены все необходимые инструменты. С первых уроков, стало ясно, что Отабек не зря мечтал стать поваром, он сразу стал показывать не просто успехи, а создавать кулинарные шедевры.  Самое главное, что он стал сам верить в себя и в свой дальнейший успех. Сейчас Отабек продолжает учиться, но у него уже есть свои планы и новые мечты. А нам доставляет огромное удовольствие видеть успехи нашего подопечного и гордиться им.

Javob berish

E-pochta manzilingiz chop etilmaydi. Majburiy ma'lumotlar * bilan belgilangan

Uzbek